Escola Roser Capdevila (Polinyà)

El nostre hort ecològic

Benvolguts i benvolgudes,

Avui amb l’alumnat de 4t A hem anat a observar com teníem els nostres cultius i així ens ho expliquen la Irene, la Carla, l’Àlex i el Marc.

La Irene: Avui hem anat a l’hort i hem vist que les faves mesuren 50 centímetres. També hem trobat una ceba i no l’havíem plantat, sinó, pèsols, alls i faves. A les plantes havien uns puntets negres que eren uns insectes, és pugó, estava ple d’aquests insectes. Hem arrancat la ceba que en teoria, havia de ser un all. La Lali ens ha explicat que l’olor dels alls fa que no vinguin insectes, però no ha funcionat. Algun dia haurem de posar algun producte ecològic perquè no vinguin els insectes.

El Marc: Avui a l’hort hem observat com ha crescut tot, les faves, els pèsols i els alls. Fins i tot, alguna ceba inesperada! Una de les faves que hem plantat, mesura 50 cm. També hem trobat pugó que són uns insectes que van a les plantes i se les mengen.

La Carla: Avui divendres 29 de gener hem baixat a l’hort al matí a veure les faves, els pèsols i els alls. Hem vist les faves supergrans, la més gran mesurava 50 cm, és una passada! Les flors de les faves són molt boniques, però hem vist pugó. El pugó és un insecte que es posa a la planta i se la menja. La Lali, la nostra mestra, li ha dit a una companya que tragués un all que li cridava la curiositat. L’hem estirat i resulta que no era un all… era una ceba i nosaltres no havíem plantat cebes. La Lali ha dit que pot ser un ocell ha fet caca o havia menjat alguna llavor ens ho ha deixat en el nostre terreny, però no ho sabem.

L’Alex: A l’hort vam plantar pèsols, faves i alls. Hem trobat pugó i era un fàstic. L’Andrea ha tret una ceba i hi havia gent que no els hi agrada res. Tenim una favera molt gran de 50 cm. Nosaltres no utilitzem res químics i farem el nostre insecticida natural.

Quan puguem recollir els nostres cultius ja us ho farem saber.

Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *